miercuri, 27 februarie 2013

ITI FACI SINGURA BUCHETUL DE MIREASA?

 
 
 
Consider ca e amuzant si o sa ramai cu o amintire placuta, dar sa nu uiti sa porti manusi pentru ca altfel iti strici manechiura.
 
Pe langa flori ai nevoie de foarfeca,ace cu gamalie, panglica pentru maner si banda florala.
 

   Alege o gamă largă de flori, care va completa culorile de nunta frumos și de asemenea, ca să arate a buchet floral. Asigurate floarea primara pe care o vei folosi este o floare robusta pentru a crea fundamentul buchet.


 
  Curata fiecare fir de spini, frunze sau petale inestetice. Ai grija la maini, o mireasa cu mainile ranite nu arata bine.

 

Tine coditele florilor sub jet de apa.Folosint un cutit bine ascutit, taie fiecare fir in parte, nu toate deodata, intr-un unghi de 45 de grade si aproximativ 5 cm lungime. Nu le taia prea scurte, lungimea o stabilim cand e gata buchetul. Mai tine florile un pic sub jet de apa pentru hidratare.


Alege un vas in care pui apa rece. Aseaza florile in el pana la momentul in care o sa faci buchetul.

 

     Alege 4 fire din floarea primara pe care o sa o folosesti si punele impreuna ca un patrat pentru a crea centru buchetului.Tine buchetul cu o mana si apoi cu cealalta ia doar cate o floare pe rand pentru a complecta buchetul, asa te asiguri ca florice nu se deplaseaza de la locul lor si buchetul ia forma pe care o doresti.



 

 
 
   Leaga florile la in 2 locuri, la 3-4 cm mai jos de capul florilor si cu 5cm mai jos, cu banda speciala pentru flori. Pastreaza buchetul in apa pana cad o sa pui materialul final pe maner.

 
    Taie coditele florilor si usucale cu un prosop.
 
 
 

 Taie panglica pe care o sa o folosesti cam de 3 ori lungimea cozilor. Incepe cu un capat de panglica din partea de sus si mergi in jos, suprapune panglica pentru a nu se vedea tulpinile florilor, cand ajungi la baza de jos prindele cu ace de gamalie in nuanta panglicii. Pentru a face funda foloseste o panglica separata si prinde-o in partea de sus a tulpinilor.

 
Pentru a proteja buchetul infasoaral in hartie si il pui in frigider, sau intr-un loc foarte racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu